nextshops_20.html
Geert Opsomerhome.html

Workshops


Het smeermiddel tussen dit alles is ‘grafiek’ !

Kunst creëert ontmoeting !


Grafiek kan je aanleren aan alle leeftijdsgroepen en op ieder niveau ; van de eenvoudige duimafdruk tot de meest ingewikkelde procédés.  Grafiek is in dit verhaal slechts een ‘middel’ en geen ‘doel’ op zich.


Bij leerlingen uit het eerste studiejaar is etsen iets magisch.  Een goocheltruc die maakt dat je via krassen in een plaatje een tekening kan maken en hermaken.  Met mentaal gehandicapten komt het erop aan de techniek eenvoudig aan te brengen zodat ze zelfstandig met de techniek kunnen omgaan in hun beeldend werk.  In Zuid-Afrika was het een workshop diepdruk met alternatieve materialen en dragers.  De mogelijkheid om aan het nodige materiaal te geraken was hier primordiaal.  Een socio-cultureel project met gevangenen leert je werken binnen de opgelegde regels van veiligheid.


De meerwaarde van het begeleiden van projecten ligt in het aangaan van uitdagingen, het intens beleven van ervaringen, het aanpakken van confrontaties en tijdig stil staan, evalueren en weer uitdagen...


Iets aanleren op het ritme van de groep met accenten en rustpauzes en stevige solo’s van elk afzonderlijk individu was en is de boodschap..

werkwerk.html

links

infoinfo.html
contactcontact.html